18 Ekim 2014 Cumartesi

Cookies & Donuts Nail Art | Tırnaklara Kurabiye ve Donut Yapımı

Merhaba arkadaşlar! Yepyeni bir yazı ile karşınızdayım. Bugün sizlere tırnaklarınıza nasıl kurabiye ve donut şekli çizilir, onu anlatacağım. Basit ama uğraştırıcı olması ile birlikte tırnaklarda sevimli bir görüntü oluşturuyor. Şimdi gelelim malzemelerimize! :)

MALZEMELER:

  • Kahverengi, nude tonlarında ojeler, Ayrıca donutların şekerlemeleri için istediğiniz renkleri seçebilirsiniz :)
  • Not kağıtları
  • Nail Art fırçası (Benim fırçamın bir ucu ince fırça, diğer ucu dot pen. Yani noktalama kalemi de denilebilir. Markası Avon. Fakat seçkin kozmetik mağazalarında başka markalarda Nail Art fırçası bulabilirsiniz.)
  • 2 adet kürdan veya toplu iğne (Nail Art fırçanız yoksa bu malzemelerle de yapabilirsiniz.)
  • 1 adet top coat. Yani cila da denilebilir :)

















Yapılışına geçmeden önce kullandığım ojeleri sıralamak istiyorum;

  • Taban rengi: Golden Rose Paris Collection No: 08
  • Kurabiyenin rengi: Golden Rose Color Expert No: 72
  • Kurabiyenin çikolata taneleri ve donutun kreması için: Golden Rose Rich Color No:  115  
  • Donutun şekerlemeleri için: Cecile Nail Colors: 103 / Flormar Nail Enamel:  423/ Golden Rose Color Expert: 08 & 46

Şimdi gelelim yapılışına :) Öncelikle taban rengi olarak seçtiğiniz ojenizi tırnaklarınıza sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra, kurabiyenin rengi için seçtiğiniz ojenizi not kağıdına bir kaç damla damlatın.


















Daha sonra nail art fırçanız veya kürdan yardımı ile tırnağınıza yuvarlak çizin ve içini doldurun. Eğer kürdan kullanıyorsanız fazla bastırmamanızı öneririm çünkü aksi takdirde izi çıkabilir.

















Kürdan yardımı ile kurabiyenin çikolata taneleri için seçtiğiniz koyu rengi not kağıdına damlatın ve hafif noktalama veya dokunuşlarla çikolata tanelerini yapın.

Kuruduktan sonra üzerine cila sürün. İşte kurabiyeniz hazır! :) Şimdi gelelim donut yapımına. Kurabiye çizerken yaptığınız işlemi tekrarlayın. Daha sonra toplu iğne veya noktalama kaleminiz ile bu çizdiğiniz dairenin ortasına taban renginizle dokunun.


















Daha sonra kurabiyenizde çikolata tanesi olarak kullandığınız rengi yine not kağıdına damlatıp, hafif dokunuşlarla sürün. Ve biraz bekledikten sonra şekerlemesi için seçtiğiniz renkleri başka bir not kağıdına damlatıp noktalama olarak değdirin. Kuruduktan sonra cilanızı sürün.






















Isırılmış kurabiye için; kurabiyenizi bitirdikten sonra taban rengini not kağıdına damlatın toplu iğne veya noktalama kaleminiz ile kurabiyenin bir kısmına dokunun. Hafif kuruduktan sonra kürdan yardımı ile kurabiyenin renginde hafif noktalar ile kırıntıları yapabilirsiniz.

İşte bu da bitmiş hali! :) Umarım beğenmişsinizdir. Hoşçakalın, takipte kalın! :)

0 yorum:

 

design by suckmylolly.com